Ihania iltahetkiä

Olen yleensä ottaen elämässäni ehdottomasti aamuihminen. Aamulla saan parhaiten aikaiseksi, aamuisin olen parhaimmalla tuulella. Mutta kesällä ja kesälomalla nautin suunnattomasti myös iltahetkistä. Tuuli yleensä tyyntyy ja kaikki päivän työt on tehty. Kun lapset olivat pienempiä heidät oli lähetelty unten maille ja sai aivan rauhassa puuhailla puutarhassa. (Nykyään nuo lapset kukkuvat itsekin aika myöhään).

Ja valo, se on kesäiltana jotain aivan upeaa.

IMG_7752

Heinäkuun alussa tämä ehdoton suosikkini Kirjosalvia alkaa kukkia. Se on yksivuotinen, mutta kylväytyi todella kivasti kasvupaikalleen. Ja nimenomaan kasvupaikalleen eikä kovin kauas muualle ympäri pihaa.

IMG_7757
Nämäkin ovat villisti kylväytyneet vähän sinne ja tänne. Yritän sietää nyt luonnon omaa järjestystä!


IMG_7453

IMG_7466

Yllä olevat pari iltahetkikuvaa ovat kesäkuulta.

Helteistä en pidä yhtään, ja tänä vuonna toukokuuta lukuunottamatta ei ole ollutkaan kuin muutama hellepäivä. Hellepäivän illoissa on kuitenkin tiettyä tunnelmaa. Viilenevä ilta, ja vihdoin jaksaa hieman liikuskellakin koko päivän siestan jälkeen.

Pastellisävyistä  näkymää tuovat yksivuotiset (itsekylväytyneet) kirjosalvia ja piiankieli. Vaaleanpunaisena rehentelee rantakukka.

IMG_7942 IMG_7931
Arabella kärhö ilta-aurigossa.

IMG_7930

Isossa penkissä väriä tuovat kesäkukat. Kesäpäivänhattu ja kirjosalvia sekä maustetta tuovat ponytails-koristeheinä ja pallerolaukat. Kärhö on Jenny Caddick.

IMG_7943

Alla: Jenny Caddick

IMG_7923

Tätä Nepeta “Blue Dragonia” kehuttiin pitkään, intensiivisen sinisenä kukkivaksi. Ja kyllä se on osoittautunut lupausten veroiseksi.

IMG_7915