Juhannusviikon tunnelmia

Aah, vettä tuli vihdoinkin. Yhden viikonlopun aikana tuli ainakin 50mm. Ja vielä sopivasti lähestulkoon yöaikaan. Ihanaa, muhevaa, mustaa multaa. Ihanat värikontrastit. Ja kasvit ikään kuin heräsivät henkiin. Fiilikset alkavat talvituhojen jälkeen helpottaa.

8

Keskellä isoa penkkiä rehentelee mooseksenpalavapensas. Tähän liittyen pitääkin linkittää eräs hauska kuva viime talvelta. 10-vuotiaan poikani uskonnon koe.

10301200_10153987728153769_4091540182178165180_n

14

Myös siperian- ja saksankurjenmiekat ovat nyt komeimmillaan.

12

1

4

h10

Ja kiinanpionit aloittavat.  Minähän olen auttamattomasti sekoittanut pionien nimet, kun ensimmäisinä vuosina en pitänyt niin tarkkaa kirjaa hankinnoista.

7

IMG_7495

Tässä on eräs pihan ongelmakohdista. Keskiympyrän pensasryhmässä on vuorimännyn, koivuangervon ja pihjajan juurella sellaiset olosuhteet etten ole oikein mitään saanut siinä viihtymään.
Tuo orvokkiruukku ja kivikokoelma ovat jo useamman vuoden toimittaneet tuossa katseenvangitsijan virkaa, mutta tänä vuonna hankin tuollaisia maksaruohoja. Saa nähdä viihtyvätkö. Nyt näytää ihan kivalta.

13

Kurjenpolvet kukkivat. Melkein meinasin hävittää tämän (tai veinkin siitä ison paakun puutarhaystävälle). Se kun saa aina härmää itseensä. Mutta on se toisaalta aika nätti. Kurjenpolvi Splish Splash (Geranium pratense)

 

6

Jalokurjenpolvi Sabani Blue

IMG_7467

Nämä ihanat, komeat kärhöt ovat uusia. Olen harmikseni kovin usein epäonnistunut kärhöjen kanssa. Kuten täältä voi havaita…Valkoinen onkin nyt istutettu ruukkuun. En kestä enää massiivisia kärhömenetyksiä!! Valkoinen kärhö on nimeltään Apollonia.

2 5

Tämä on Mr. President. Ostin sen lokakuun lopussa alennusmyynnistä, ja istutuin talveksi ruukkuun kanalaan, jossa lämpötila pysyi plussalla. Toukokuussa istutin sen jo hyvässä kasvussa olevana maahan.

IMG_7501

Takapihan penkkiin istutin tänään uusia kasveja, joita hankin viikonloppuna Vakka-Taimesta. Saa nähdä menestyvätkö nämä erikoisuudet minun pihallani. Särkyneensydämen helmoihin istutin terttuaralian ( Aralia Racemosa)  sekä… äsh nyt jo on kaunokaisen nimi hukassa.

Puutarhassani nautin ehkä eniten tyynistä kesäilloista. Olen todella iloinen ilta-auringosta, joka tontillemme paistaa.  Valo keskikesällä on erittäin armoton keskellä päivää, ei pelkästään valokuvissa vaan ihan paljaalla silmälläkin katsottuna. Siispä eniten nautin puutarhakierroksista joko aamulla ennen kello yhdeksää tai sitten illalla. Tai sateen jälkeen.

IMG_7453

IMG_7464 IMG_7466

 

4 Comments

 1. Aivan upea puutarha.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  22.06.2016
 2. said:

  Sinulla on oikein kaunis puutarha!

  08.07.2016
 3. Sirpa said:

  Todella kaunista ja rehevää!

  15.07.2016
 4. Elina said:

  Maksaruohot näytti tosi kivoilta vuorimännyn vieressä. Toivottavasti viihtyvät. Luulis.

  15.07.2016

Comments are closed.