Projekteja ja komeita kukintoja

Projektia pukkaa. Eli heinäkuussa koittaa kurjenmiekkapöheikköjen jakaminen. Tänä vuonna oikein opiskelin aihetta youtubesta ja tajusin, että saha onkin oiva apuväline. Niin paljon nämä kyllä rehevöityvät, että paikkaa ei enää kaikille löydä. (jos joku haluaa tummansinistä siperiankurjenmiekkaa, niin täältä saa)

IMG_7872

Lapiolla ylös neljä kottikärryllistä siperiankurjenmiekkaa. Ei ole pariin vuoteen kukkinut tällä paikalla, ilmeisesti liian varjoisa. Osan istutin siitä huolimatta paikalleen, osalle etsin sijaa muualta puutarhasta.

IMG_7875
KUVA ENNEN

IMG_7876

KUVA JÄLKEEN

IMG_7894

Näkymä heti uusien istutusten jälkeen ei vielä silmiä hivele. Mutta ehkä sitten vuoden- parin päästä. Tähän istutin toisaalta pihalta kaivamani sormivaleangervot ja perhoangervot. Niiden seuraan tummaa rönsyakankaalia “Atropurppurea”, pikkutalvio variegataa “Illumination”, Jack Frost-rotkolemmikkiä, mantsuriankärhön sekä Kääpiöhappomarja “Nanan”.

Ja sitten muutama komea kukinto

IMG_7899

Päivänlilja, jonka ostin hollantilaisilta kevään puutarhamessuilta. Se oli liila kuten piti.

IMG_7889
On mulla liljojakin, vaikka en jostain syystä ole kovasti niiden fani.

 

Mutta mutta mutta. MIKÄS TÄMÄ SITTEN OIKEIN ON???

IMG_7868

 

One Comment

  1. Elina said:

    Todella kiva juttu oli löytää nämä sinun sivut! Sinulla on kauniita taidokkaasti kuvattuja kuvia kauniista puutarhasta. Sieltähän kurkisti amaryllis!!

    15.07.2016

Comments are closed.