Vaikea kesä

Olen ollut puutarhapuuhien suhteen välillä jopa toivottomissa fiiliksissä. Tuntuu, että mikään ei tänä vuonna ota sujuakseen ja rehevä puutarhani on kuin muisto vain.  Aikaisempina vuosina pihan loisteliaimmat kohdat ovat nyt ränsistyneitä ja rempallaan kymmenien tuntien uurastuksesta huolimatta ja sekös turhauttaa.

Syynä ovat tietenkin talvivauriot sekä tämän alkukesän kuivuus. Monessa penkissä on useiden neliöiden aukkoja. Ruskeaa rumaa tikkua paistaa sieltä ja täältä ryyditettynä rikkaruohoilla. monivuotiset sitkeät rikat  ovat jo aikaisempinakin vuosina piilotelleet perennojen suojissa haittaamatta sen suuremmin. Nyt lisäksi joka paikka kasvaa vesiheinää ja muita ärsyttäviä yksivuotisia rikkoja.

Kuolleiden lisäksi vieruskasvit nyhjöttävät varmaan puolet pienempinä viime vuosiin verrattuna ja jotenkin niin kitukasvuisina.  Kuivuus ja/tai juuristoalueen tuhot aiheuttavat tämän.  Olen kuokkinut, kuokkinut ja kuokkinut kuolleita juurakkoa ja typeriä, sitkeitä rikkaruohoja, olen parannellut maata kottikörrykaupall a ja istuttanut uusia kasveja minkä nyt kuivuudelta olen viitsinyt.

Moneen kohtaan olen roudannut kiviä ja ruukkuistutuksia koska mitenkään ei rahat riitä yhtäkkisesti kaikkea kuntoon pistämään.

Ensi yöksi on luvattu vettä. Tällä kertaa paljon. Olen käynyt vilkuilemassa sääennustuksia varmaan 25 kertaa tämänkin päivän aikana, että ovatko ne sateet varmaan tulossa. Toivtoaan, että aamulla saadaan tanssia sadetanssia lätäkössä!

Tässä muutama ennen-jälkeen kuva

Tässä kesäkuussa 2015 kukassa helovuokot ja kurjenpolvi

IMG_5717

Pojan vieressä helovuokot kesäkuussa 2016, pari onnetonta raasua. Ja pergolasta kuollut neljä viinikärhöä ja kestävän maineessa ollut lumikärhö.

huono2

Kuva kirsikkapuun juurelta kesällä 2015. Jättipoimulehdet ja keltavaleunikot rehevänä, akileijojen kukinta komeana.

IMG_5564

ja alhaalla kuva samasta kohtaa tänä vuonna (vähän toisesta kuvakulmasta). Jättipoimulehdistä kuollut puolet samoin kuin keltavaleunikoista. Akileijat eivät varsinaisesti ole kuolleet, mutta ovat ihan kitukasvuisia, kuivasta alkukesästä johtuen kaiketi.

huono

One Comment

  1. Elina said:

    Voi hurja tuota talvea! Meillä ei perennoja kuollut, mutta ruusupensaat kärsivät kovasti.

    15.07.2016

Comments are closed.