Pihan iso keskipenkki

Tässä kasvaa vaikka ja mitä. Silti penkissä on vieläkin aikoja, jolloin on liian vähän kasveja kukassa tai ne ovat liian saman sävyisiä (esimerkiksi loppukesällä).
Alkukesän kukinnasta vastaavat alppikärhö, jättipoimulehdet, keltavaleangervo, niittysinilatvat, keltakurjenmiekat, loistosalvia, arovuokko ja helovuokko ja tänä vuonna lisäsin mm. rönsyleimuja

053

 

 

 

013iso2

Kun penkin talon pääty on keltaisena, keskiosa on lähes “kukkimaton”. Odotan, että mooseksen palavapensas kasvaa kokoa, jolloin tilanne ehkä paranee.
Alakuvan näkymässä: verikurjenpolvea, loistosalviaa, iisoppia, kukkineet arovuokot, ritarinkannuksia ja pioneja.

077
Sitten pari viikkoa eteenpäin:

Juhannuksen tieonoilla kukassa ovat pionit, mooseksenpalavapensas, loistotädyke,verikurjenpolvi, jättipoimulehti, suikeroalpi, akileijat, munkkineilikka, jalokurjenpolvi, tähtiputket ja loistosalvia, lämpiminä kesinä ritarinkannuksetkin jo.

003
iso42.7.6
0631
Keskikesällä kukkivat ritarinkannukset, harmaamalvikki, tähtiputket, loistosalvia, sarviorvokki, laukkaneilikka, harjaneilikka, jalokurjenpolvet, ukonhattu, iisoppi ja tänä kesänä  istutin lisäksi syyspäivänhatua ja valkoista matalaa kaunopunahattua.

4.7.1

 

16.7.6

 

19.7

syyskesällä kukkivat kärhöt, punatähkä, punahattu, kääpiöpunalatva, kellopeippi, syysmaksaruoho, lumikärhö, loistosalvia ja sarviorvokki tänä vuonna lisäsin päivänhattu, harmaaminttu, dorianvillakko
isopenkki

 

006
lähikuvaa loppukesän sekametelisopasta. Tänä vuonna epäonnistunut kokeilu oli istuttaa joukkoon kosmoskukkaa.Ne epäonnistuivat täysin, kasvattivat pelkkää rehevää lehdistöä ja vartta metritolkulla, mutta eivät ollenkaan kukkineet.

1

031

Toinen reuna loppusyksystä, maksruohoja, tähkätädykettä ja alkukesällä kukkineet loistotädykkeetkin ovat jo verhoutuneet lehtiin alasleikkuun jälkeen. Taustalla tänä vuonna istutettuja päivänhattuja, jotka ensi kesänä toivottaasti peittävät kaivonrengasta.

Muutama lähikuva:
Isotähtihyasintti
0123

Arovuokko:
0138