Perennoja siemenistä

Perennojen lisääminen siemenestä on edullinen tapa lisätä perennoja. Tosin se vaatii hieman enemmän kärsivällisyyttä kuin osto- tai jakotaimet, mutta toisaalta taas itse ainakin tykkään kovin pikkutaimien kasvattamisesta.

Seuraavat perennat ovat itsellä olleet todella helppoja ja nopeita. Ne ovat olleet reheviä jo toisena vuotenaan, kursivoidut ovat jopa kukkineet/olleet komeita jo ensimmäisenä loppukesänään.

Jaloritarinkannus (maatiais-, hybridit eivät onnistuneet) harjaneilikka (kaksivuotinen) illakko (kaksivuotinen) puna-ailakki, nukkapähkämö, buddleja, akileija, harmaamalvikki, helminukkajäkkärä, mirrinminttu ja muut mintut, iisoppi, loistosalvia, sinipallo-ohdake, sarviorvokki, punakärsämö, perhoangervo, munkkineilikka, herttakello, kissankello, kurjenkello, ukonkello.

Seuraavat perennat ovat itäneet hyvin, mutta niiden alkukasvu on ollut hyvin hidasta, ja toisena vuotenaankin kasvit ovat ollet melko pienikokoisia: heidinkukka, esikot, tähtiputket, horminia, poimulehdet, keltavaleunikko, kullerot, keijunkukat, kurjenpolvet, lehtoängelmä, jaloängelmä, pikkutervakko. kaunopunahattu, alppikärhö, palavarakkaus.

Seuraavissa en ole onnistunut; pionit, varjolilja, kurjenmiekat, punalatva (punalatva on tosin tehnyt ihan itse siementaimia!).

taimi3