Sipulikukat toukokuussa 2013

Lumikellojen ja kevätkurjenmiekkojen lopetettua samanaikaisesti kukkivat kevättähdet, krookukset sekä ensimmäisenä keltaiset Jetfire-narsissit. Iloisena yllätyksenä koin, että suurin osa viime vuonna istuttamistani tulppaaneista nousevat nuppuineen, myös vaikeina pitämäni kerrotut Sun Loverit (tästä olen todella yllättynyt).  Viimevuotiset tulpaanit nousevat niin vieri vieressä, että kyseessä ovat sivusipuolit, ennen ensi vuotta pitää tehdä niille kyllä jotain, koska ensi vuonna tuskin jaksavat kukkia tai pystyvätkään näin lähekkäin. Sivusipuleiden johdosta tulppaanien määrä jossain penkissä on jopa lisääntynyt viime vuodesta. Jotain hyötyä siis runsaasta hoidosta on ollut!
004
9.5. nurmikko vihertää ja tulppaaneja nousee
021

Jetfire

043

17.5.

Kaufmanniana- lummetulppaanit nimeltään Concerto ovat todella kaunis ja onnistunut istutus puolivarjon penkissä. Kuvassa taka-alalla palloesikot, ja tulppaanit Hearts Delight (Kaufmannianna) Näitä voisi olla tiheämmin.

030

Palloesikko

0462

Lummetulppaani avautuu auringossa aivan avonaiseksi ja sulkeutuu varjossa.

050

17.5.

Paahteisessa penkissä kukkivat helmililjat, Minnow-narsissi sekä myös tulppaanit aloittavat kukintaansa (kuvassa Negrita)- näiltä olisin toivonut hieman enemmän samanaikaista kukintaa…