to do- kevätlista

Muistilista:

Kaiva ylös helminukkajäkkärä ja lisää reilusti hiekkaa ja soraa kasvualustaan. Luin puutarhalehdestä” : liian multavassa maassa helminukkajäkkärä menettää tanakan kasvutapansa.”

Tee jotain isolle penkille, jossa värit riitelevät. Ehdotuksia: väriminttu ja päivänkakkara pois, tilalle kärhö, kellopeippi, monarda fistulosa (violetti minttu), variegata-lehtisiä perennoja, piisku, nauhus, kultapallo….

 IMG_0503

penkki6_3_000

Wehoputspenkin parantelu. Kaipaa jotain korkeaa loistosalvioiden taakse. Keskikesällä kukkivaa. Ja onko loistosalvia liian intensiivinen, pitäisikö sitä olla vähemmän. Sen oheen jotain muuta sinistä kuten mirrinminttua.

IMG_0536

Keittiöpenkin parannus: Keväällä kukassa: esikot, sipulikasvit ja pikkusydän, alkukesä: kultatyräkki, siperiankurjenmiekka ja keltapäivänlilja. Keskikesällä (kuvassa) tarvitaan nauhusten kanssa jotakin samaan aikaan kukkivaa. Ideoita: yrtti-iiso, gentiana makinoi (joku katkero), pallo-ohdake, ritarinkannus, siperianampiaisyrtti, rantakukka, idänkurjenpolvi, yksivuotisia kuten torvikukka, maurinmalva, kruunuvuokko…