Ongelmapaikka

Paraatipaikalla parkkipaikkaa ja pihaa rajaavassa penkissä on nyt iso kolo. Kaivoin tänään kaikki kovasti levinneet tähkätädykkeet ylös kun en niistä yhtään tykännyt. Ne ovat tosi kauniita kukinnan aikana, mutta sen ulkopuolella eivät ole minun makuuni ja kun tässä ne ovat oikeastaan kaikkein näkyvimmällä paikalla pihassa.

Nyt on hirveä pohdinta mitä tilalle istuttaisin. Kasvin pitää olla peittävä, ryhdikäs, auringossa viihtyvä, lehdistön pitää säilyä näyttävän näköisenä koko kesä. Korkeus 40-80 cm. Vieruskasveina korka suomenröyhytatar, vielä matalana kasvavat pionit sekä kesäkuun lopussa oranssinkeltaisena kukkiva kesäkullero.

IMG_0521

Lisäys 25. elokuuta: tarpeeksi asiaa pähkäiltyäni istutin tälle paikalle siperiankurjenmiekkaa sekä valkoalpia. Niiden lomaan pari “vauvakärhöä” = itse siemenestä kasvattamaani alppikärhöä, istutusvaiheessa taimien koko 5 cm.