puutarha-apulaiset

Apunani hääräävät pikkuiset puutarha-apulaiset, tänä kesänä ikää kuusi ja kolme. Pienestä pitäen äidin touhuja seuranneista vesseleistä on kehkeytymässä aika taitureita. Isompi tunnistaa jo vaikka mitä kasveja, haluaa kovasti istutella kaikkea siemenestä pitäen ja etenkin kaikki erikoisuudet kiehtovat. (puiden istutus, violetit porkkanat, jättikurpitsat) Kuusivuotias tunnisti isosta penkistä sinne itsestään kylväytyneen kaksisenttisen krassinalun ja erottaa rikkaruohot pikkutaimista. Kolmivuotiaskin on toisinaan innokas nyppijä. Nyppijä nyppii innokkaasti kuihtuneet kukinnat orvokeista ja belliksista. Orvokeista nypitään niitä, joissa on “naama mennyt kiinni”.  Välillä menee kyllä nuppujakin ohessa.  Nyppija on yli-innokas kasvimaalla. Porkkanat on poimittu kasvimaalta pääosin kahden sentin mittaisina, sipulit eivät ole juuri kynnenpäätä suurempia  ja herneenpalotkin tuppaavat katoamaan ennen kuin niissä on mitään syötävää.

IMG_0420