Kasvivalo

Aikaastaakseni kylvöjä päätin hankkia kasvivalon. Pitkään pyristelin vastaan, koska “pelkäsin” tuota sinipunaista valoa, miltä se näyttää sisällä talossa tai miltä se näyttää ikkunasta ulospäin. Ekoihmisenä ledilamppu kuitenkin oli ainoa, jota suostun ajattelemaan.

Led-kasvivaloissa on ainoastaan kasvien kasvulle hyödyllisiä aallonpituuksia, jotka näyttävät ihmissilmään siniseltä ja punaiselta.

Ledin etu on energiatehokkuuden lisäksi se, että se ei luovuta yhtään lämpöä. Tavallisissa loistelampuissa on ongelma, että lamppu luo valon lisäksi lämpöä. Liian lämpimässä kasvien varret kasvattavat liiaksi pituutta.

Tilasin led-kasvivalopaneelin dealextreme.comista, 30 euron hintaan ja tilaamisesta tuotteen saapumiseen kesti kolme viikkoa. Valo on kyllä sinipunainen, mutta kaiken sen väärti. Taimet ovat kuin suoraan ammattiviljelmiltä. Ei yhtään honteloja hujoppeja.

ledivalo