Kesäkukkia 2018

Tänä vuonnakin pääosissa istutuksissa olivat orvokit, joista vaan tykkään niin paljon. Isossa keskiympyrän ruukussa on kahta eri lajia kaupan orvokkia, joista toinen on kiharainen tarhaorvokki Frizzle sizzle. Orvokkien kanssa tilasta taistelee patiodaalia, lankaköynnös, pikkupetunia ja pikkuinen kärhö.

103 104

106

Eri puolilla pihaa on siemenkasvattelun tuloksena pikkuorvokkeja. Lajikkeet suloisesti sekaisin…

 

102105
Ylempänä pistokkaasta kasvatettu verenpisara, joka kaiken lisäksi onnistuin palelluttamaan alkukesän hallayönä. Kukkii vihdoin heinäkuun puolivälissä samoin kuin siemenkasvatettu Monarda Hybrida.

Alla oleva istutus hivelee omaa silmää. Jokin kerrottu petunia (kevään pistokaslisäys, ostin maaliskuussa Plantagenista) koristeheinä Pony Tails ja jokin kirjavalehtinen maustekasvi, voisiko olla ryytisalvia?

107

Ja lisää sinisiä suosikkeja. Alakuvissa on yksivuotinen kirjosalvia. Erikoinen kasvi, koska tuo yläosan sininen on lehden väritys-ei kukan. Kukka on melkein huomaamaton.  Tätä saa myös vaaleanpunaisena ja valkoisena. Tykkään tästä todella, koska olen vain yhden kerran kasvattanut tätä siemenestä. Sen jälkeen se on joka vuosi siementänyt somasti samalle paikalleen ja kasvanut melkein ilman hoitoa.

 

111108 109

Toiset käyvät vaatekaupoissa harrastuksekseen, minä kierrän puutarhamyymälöitä. Aina voi jotain kivaa löytää. Niin kuin tämäkin Kirjoliisukka. En tiedä  kuinka “järkevää” on tehdä kesäkukkahankintoja enää heinäkuussa, mutta tämän voi ymmärtääkseni koittaa talvettaa.

 

Alakuvassa terassin varjossa viihtyviä. Orvokkeja, vihreää hopeaputousta, ahkeraliisoja ja petunioita.

63