Lajikkeiden rikkautta

Pihallani on jo sen verran paljon eri lajeja ja etekin lajikkeita, että en meinaa niitä enää ulkoa muistaa. Välillä jokin alkaa oikein harmittaa kuten nyt esimerkiksi tänä vuonna se, etten ole selvillä koristeheinieni lajeista.

Minulla on kaksi keväällä samannäköistä pöheikköä, jossa kuitekin kukinto on aivan erilaien. Merkintöjeni mukaan molemmat ovat nurmilauhaa. Koska ne kuitenkin varsinkin loppukesästä ovat niin erilaisia, aloin jo ajatella, että toinen onkin koristekastikka ja toinen nurmilauha. Mutta nyt se taisi selvitä.

Toinen hörhelöisempi onkin Nurmilauha “Goldtau”. Tässä kukinnot alkavat lamota jo heinäkuussa (ainakin tänä vuonna kun oli sateista) ja minun piti leikata ne alas.
Toinen Nurmilauhan lajike “Tardiflora” on rumempi keskikesällä, mutta aivan ihana syyskesällä ja varmaan myös talvella.

IMG_6581

Nurmilauha “Tardiflora”

Alakuvassa näkyy hieman hörhelöisempää “Goldtau”ta

IMG_6300