Yleiskuvia penkeistä

Laitoin omaksi muistivaraksi yleiskuvia eri penkeistä.
Pihallani on eri tyylisiä kukkapenkkejä. Kaikki penkit ovat isoja. Muutamissa on melko vähän lajeja, mutta suuri määrä kutakin lajia. Tällainen penkki on selkeä, “suunnitellun” näköinen, mutta kukinta saattaa olla vaisua. Sitten minulla on penkkejä, joihin olen kukinnan runsauttamiseksi (tai vahingossa/muuten vaan) istuttanut ihan hirveästi kaikkea. Tällainen penkki on kukinnaltaan runsaampi, mutta välillä tulee sellainen olo, että on liikaa sillisalaattia.

2.7.3
Puolivarjon penkki terijoensalavien varjossa. Olen yrittänyt saada tähän penkkiin enemmän kukintaa. Siinä onnistumatta. Tänä vuonna suuret siperiankurjenmiekkapehkot koristuivat peräti yhden kukan verran!
2.7.4
Penkki toisesta suunnasta kuvattuna. Päivänliljoissa vähän kukkia.
Penkissä päivänliljoja, kesäpikkusydäntä, keijunkukkaa, törmäkatkeroa reunuskasveina. Lisäksi siperiankurjenmiekkaa, syysleimua, kiiltoleimua, nauhuksia, ritarinkannuksia pari “kituvaa” kärhöä ja kolme syyshortensiaa.

2.7.2

2.7.6

Ison penkin toisesta päästä tulee harvemmin otettua kuvia. Tässä ukonhattuja, loistosalviaa, kellopeippiä, harjaneilikkaa, päivänlilja Dan Mahoney, siperiankurjenmiekkaa, jalokurjenpolvia, helovuokkoja ja kaksi jalohortensiaa.