IHANA keväinen viikonloppu

Kevät on täällä! Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, ja lämpötila kohosi mukavaan 10 lämpöasteeseen. On tavattu kiuruja, västäräkkejä, jääkurjenmiekkoja, lumikelloja ja tänään ensimmäiset perhoset. Olemme  olleet pihalla ihan koko päivän. Hommaa piisaa niin, että tulee taas vähän tuskanhiki kaikesta tekemisen määrästä. Mutta on se niin kivaa!

Olen silpunnut viidestä penkistä talventörröttäjiä/ kuskannut paksuimpia oksia kompostiin, poistanut arkojen kasvien päältä neljän kottikärryllisen verran havuja, poistanut osan omenapuun talvisuojuksista, lisäillyt multaa talven aikana maasta nousseiden taimien ympäriltä, tuonut pihakalusteet paikoilleen, harannut hieman penkkejä, ruukuttanut taimia kasvihuoneessa, aloittanut kasvimaan kääntämisen, leikannut hortensioita ja ruusuja, repinyt leinikin ja nokkosen juurakkoja, levittänyt hevonkakkaa raparpereille, istuttanut kasvihuoneessa salaattia.

Vielä piakkoin tehtävien hommien listalla on:

- takapihan hortensioiden leikkaaminen, kärhöjen leikkaaminen, kompostin ja tallin vessan tyhjennys, tulppaanien lannoitus, marjapensaiden leikkaaminen, ruusun leikkaaminen, pihan haravointi, ulkovaraston siivoaminen.